טרומפלדור 45 , באר שבע
08-6271926
info@shiri2go.co.il
שיפודי עוף בלימון

שיפודי עוף בלימון

שיפודי עוף בלימון

שיפודי עוף בלימון

מרכיבים:
1.5 קילו חזה עוף - חתוך לקוביות גדולות

למרינדה:
מיץ לימון - מסונן משני לימונים
0.5 כוס/ות שמן זית
1 כפית/ות קליפת לימון - גרידת לימון
1 שום (שיניים) - כתושה
1 כפית/ות אורגנו - (או תימין) טרי
1 כפית/ות חומץ בן יין מלח פלפל

לשיפודים: לימון - 6 פרוסות לימון, כל פרוסה מחולקת לרבעים

להגשה: 1 כף/ות פטרוזיליה - קצוצה
2 כף/ות קליפת לימון - גרידת לימון

אופן ההכנה: מכניסים לקערה (רצוי מזכוכית) את העוף ואת המרינדה. מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.
מעבירים למקרר לשעות אחדות ואפילו לכל הלילה. לפני הצלייה מסננים את קוביות העוף.
את נוזלי המרינדה מעבירים לסיר קטן ומחממים כמה דקות, עד שהיא מצטמצמת והופכת סמיכה.
על שיפוד עץ משחילים רבע פרוסת לימון, קוביית בשר וממשיכים הלאה לסירוגין עוף ולימון.
צולים את שיפודי העוף על גחלים עד שהם מבושלים (כ-10-20 דקות, תלוי בגודל קוביות הבשר).
מניחים את השיפודים על צלחת הגשה. מערבבים את רוטב המרינדה הסמיך יחד עם פטרוזיליה וגרידת הלימון ויוצקים על השיפודים.

קציצות מתובלות על גריל

קציצות מתובלות על גריל

קציצות מתובלות על גריל

קציצות מתובלות על גריל

מרכיבים

לתערובת הבסיסית:

1 קילוגרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור טחון טרי

תוספות לתערובת הבסיסית:
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק
1/3 כוס פטרוזיליה
1/3 כוס כוסברה
1/3 כוס נענע
2-3 כפות שמן זית
שלושת רבעי כוס פיסטוקים קלופים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים לתערובות אחידות. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט. מכסים ומקררים שעה לפחות. (הקירור חשוב כדי למנוע את התפרקות הקציצות בזמן הצלייה על הגריל).
2. צולים על גריל פחמים כשלוש- ארבע דקות מכל צד.

לחי עגל (בשר ראש) עם גרגירי חומוס

לחי עגל (בשר ראש) עם גרגירי חומוס

לחי עגל (בשר ראש) עם גרגירי חומוס

לחי עגל (בשר ראש) עם גרגירי חומוס

את הבשר יש לבשל תחילה במים, עלה דפנה, פלפל אנגלי שלם וקורט כורכום במשך שעה וחצי הכורכום מעשיר את טעם הבשר ומחטא אותו.
יש לזרוק את המים לאחר הבישול.לא מומלץ להשתמש במים כפי שנהוג בבישול עם נתחים אחרים.
בסיר נפרד מטגנים קלות 8 שני שום פרוס, פלפל צ'ילי חריף ע"פ הטעם בין4-8 ,
לאחר מכן להוסיף עגבנייה מגורדת שקילפנו וכף שטוחה של רסק עגבניות, לערבב במשך 10 דקות על אש נמוכה להוסיף כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל לבן או שחור, חצי כף אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח.
להוסיף גרגרי חומוס מקופסת שימורים, שתי כוסות מים ולהרתיח.
להוסיף את הבשר, לערבב ולבשל על אש נמוכה במשך שעה, אם יש צורך מוסיפים מים בהדרגה שהמים לא יעברו את אמצע הסף של הבשר.
לקראת הסוף להוסיף חצי כפית כמון, שן שום כתושה ומעט לימון סחוט, להמתין מס' דקות ולכבות את האש.

גולאש

גולאש

גולאש

גולאש

ניתן להשתמש בבשר כתף מס' 4 או פילה צוואר.
לבשל את הבשר במשך שעה וחצי במים, עלה דפנה, פלפל אנגלי.
בסיר מפרד לטגן עד השחמה חמישה בצלים שפרסנו עבה.
להוסיף את הבשר ולבשל עם הבצל במשך 10 דקות, להוסיף כף וחצי פפריקה מתוקה, שתי שיני שום כתוש, חצי כפית פלפל שחור, כפית גרגירי כמון שלם, עגבנייה מגורדת שקילפנו, חצי כף אבקת מרק עוף וחצי כפית מלח,
לערבב עוד מס' דקות ולהוסיף מים עד לגובה הבשר.
לקראת הסוף להוסיף חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה.
ניתן להוסיף מעט צ'ילי חריף ולמי שאין כמון שלם, להוסיף חצי כפית כמון טחון לקראת הסיום.

שניצל שילדים אוהבים

שניצל שילדים אוהבים

שניצל שילדים אוהבים

שניצל שילדים אוהבים

שתי ביצים, כף רוטב סויה, כפית חרדל חצי כפית אבקת שום, מעט פלפל שחור. לתבל תחילה בבלילה ואחר כך בפירורי לחם ולטגן בשמן עמוק.

img01

רולדת בשר טחון בבצק פילאס/עלים

רולדת בשר טחון בבצק פילאס/עלים

רולדת בשר טחון בבצק פילאס/עלים

לטגן בצל אחד קצוץ, להוסיף 700 גר' בשר טחון ולטגן עד שמאפיר, להוסיף שן שום כתושה, חצי כפית פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, לערבב הכול ולכבות את האש..
להוסיף לתערובת חופן פטרוזיליה קצוצה אפשר גם נענע קצוצה וחופן צנובר קלוי ולצנן.
לפתוח את הבצק ולחלקו לשלושה גדולים לרוחב או חמישה קטנים לאורך,
למלא את הבשר, לסגור משני הצדדים, למרוח בביצה ושומשום ולאפות בחום בינוני עד השחמה.

תבשיל אוסובוקו

תבשיל אוסובוקו

תבשיל אוסובוקו

תבשיל אוסובוקו

מצרכים:
בין ארבע לחמש פרוסות של אוסובוקו
קמח ופלפל שחור לציפוי.
ארבע כפות שמן זית או קנולה.
שמן לטיגון הבשר.
2 עליי דפנה
6 פלפל אנגלי שלם.
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
2 גבעוליי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
10 בצלצליי שאלוט.
כוס יין לבן.
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית צ'ילי גרוס.
חצי כפית מלח או 3/4 כף אבקת מרק עוף.

אופן ההכנה:
• תחילה יש לחרוץ את הנתח מסביב לעצם כדי למנוע קיפול בזמן הטיגון.
• לצפות את נתחי הבשר בקמח מתובל בפלפל שחור ולטגן משניי הצדדים.
• בסיר רחב שמים ארבע כפות שמן זית או קנולה, מוסיפים את הבצלים הקלופים, קוביות הגזר והסלרי ומקפיצים כמה דקות.
• מוסיפים את עליי הדפנה, הפלפל אנגלי ואת הבשר שטוגן.
• מוסיפים שתי כוסות מים חמים וכוס יין, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית צ'ילי גרוס, מלח או אבקת מרק עוף.

מביאים להרתחה ומבשלים על אש נמוכה למשך שעתיים וחצי - שלוש, מתקנים תיבול מגישים על פירה או על אורז לבן.

תבשיל בשר כבש ופירות יבשים

תבשיל בשר כבש ופירות יבשים

תבשיל בשר כבש ופירות יבשים

תבשיל בשר כבש ופירות יבשים

מצרכים:
קילו בשר כתף או צוואר כבש.
5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות של חצי ס"מ.
2 כוסות של תערובת פירות יבשים: צימוקים, שזיפים, משמשים.
כוס אגוזיי מלך.
כוס שקדים מולבנים.
חצי כוס סוכר.
כפית כורכום.
חצי כפית פלפל לבן.
כפית קינמון.

אופן ההכנה:
• לבשל את הבשר במים עם עליי דפנה ופלפל אנגלי למשך שעה וחצי ולשפוך את המים.
• בסיר רחב לטגן את הבצלים עד שישחימו.
• להוסיף את הבשר שבושל ולטגן קלות עם הכורכום והפלפל הלבן.
• להוסיף מים חמים עד לגובה הבשר ולהביא לרתיחה למשך עשרים דקות.
• להוסיף את הפירות היבשים, האגוזים והשקדים (מומלץ לשטוף אותם לפניי).
• להוסיף את הסוכר והקינמון ולבשל הכול יחד למשך עוד 20 דקות עד חצי שעה.
• להגיש על קוסקוס או על אורז לבן.